Tradiție
Arta autentică se naște la sat și valoarea intrinsecă a tradiției populare aduce de peste veacuri sinteza unei civilizații trecute prin filtrul timpului. Desăvârșite de ani și de experiența oamenilor, modelele promovate în arta țesătoriei tradiționale aduc înaintea iubitorului de artă autentic românească o lume de mult apusă. O lume a superstițiilor consolidate în jurul vetrei casei, a naturii însuflețite și a divinității.
Meșteșugurile tradiționale românești, practicate, încă, în toate zonele etnografice ale României, pot fi ridicate la rang de mare artă în ceea ce privește potențialul oferit de acestea pentru domeniul decorațiunilor interioare de inspirație tradițională, deoarece caracteristica esențială a interiorului tradițional românesc este că formează un ansamblu bogat de o mare varietate artistică.
Aceste meșteșuguri se învață din fragedă pruncie, iar zona Olteniei e bine cunoscută pentru pasiunea și eforturile oamenilor de a duce mai departe arta tradițională.
Harul pentru această îndeletnicire se moștenea de la mama, și se transmitea mai departe copiilor, însă generațiile de azi se arată mai puțin interesate de tradiție și de tot ceea ce înseamnă îndeletniciri lăsate din moși-strămoși.